Friday, February 25, 2011

jarné prázdniny

Po dlhom špekulovaní a dohadovaní sme sa nakoniec, aj so Zuzi, cez jarné prázdniny vybrali do Slovinska. Cieľom bola lyžovačka v Bohinj.

Takže sme deň pred odchodom konečne rezervovali ubytko, nabalili hrniec segedínu a francúzske zemiaky, lyže a v sobotu vyrazili. Cestou sme sa zastavili v Blede a navečer dorazili do Starej Fužiny. Babička, u ktorej sme bývali nás hned vo dverách vyobjímala a uliala nám :) Privítanie ako sa patrí.

V nedeľu sme sa vyhrabali do turistickej agentúry, kde sme zistili, že na kopci je poriadna hmla, tak sme sa rozhodli, že si namiesto poldennej lyžovačky v hmle radšej dáme výlet. Tak sme si išli pozrieť Predjamski grad. Je to hrad, ktorý je postavený v jaskyni, vyzerá, ako keby vyrastal zo skaly. Cestou naspäť sme sa ešte zastavili v Ljubljane, poprechádzali sa popri rieke, po starom meste a vyšli na hrad. Bez hmly :)

Keďže sme do Slovinska prišli lyžovať, tak sme teda ďalšie dva dni išli na svah, aj keď lyžovačka to nebola moc slávna, lebo bola taká hmla, že sme na lanovke ledva videli sedačku pred nami a na kopci sme nevideli kde ideme, takže sa sem-tam niekdo vynoril z hmly a potom zase zmizol. V požičovni nemali poriadny snowboard, tak sa Matt zase naučil lyžovať :) V utork sme teda po pol dni lyžovania zhodnotili, že stačilo a radšej sme išli do Bledu pozrieť si hrad a druhú stranu mesta, kde sme ešte neboli.
V stredu sme sa rozlúčili s babičkou Justínou a vybrali sa naspäť. Obed sme si dali v Grazi, pozreli si trochu mesto a vyšli na Schlossberg. Aj keď sme toho až tak nenalyžovali, veľa sme videli a mali sme sa super :)

No comments:

Post a Comment