Monday, March 14, 2011

banská štiavnica

Minulý víkend sme strávili v Štiavnici s Jurkom a Gabikou. V piatok sme po príchode objavili nový štiavnický pivovar, kde majú nielen dobré pivo ale aj jedlo, takže sme sa v ten večer už ďalej nedostali :)

Na sobotu som nám s nadšením naplánovala túru na Sitno a naspäť cez Počúvadlo na Klinger, kde sme bývali. Až keď bolo neskoro mi došlo, že asi nie všetci zdieľajú náš fanatizmus a že nie každý sa vyžíva v 20-kilometrovej túre a výhľadoch z výšky. Oops, sorry... mea culpa... nabudúce to rozhodne budem brať do úvahy.
Ale bola to pekná túra, počasie bolo krásne, cestou sme zastavili najesť na Počúvadle, čo bol dosť vtipný zážitok, hlavne pre chalanov, ktorí boli pažraví, nestačili im prachobyčajné halušky a aj tak dopadli... no, rebierka za necelé 3 Eurá asi nebudú úplnou kulinárskou lahôdkou :) Všetci sme nakoniec vyviazli zdraví a špekulácie o tom, že čašníčka má na poschodí vypchatých nejakých predošlých hostí sa nepotvrdili :D Keď padla tma a predrali sme sa cez susedovu záhradu a plot, dorazili sme naspäť do Klingera. Na zavŕšenie dňa sme si dali ešte (tiež nie najchýrnejšiu) pizzu a dobrý čajík v štiavnickej čajovni.

V nedeľu sme po krátkej prechádzke po meste a kafíčku v Divnej pani vyrazili smerom na Pukanec, kde sme hľadali skaly na bouldering. Keďže sme si to ale popredu nevyhľadali a domáci si mysleli, že nám minimálne šibe, keď v Pukanci hľadáme skaly, vydali sme sa radšej domov. Dík J&G, už teraz sa tešíme sa na ďalšie víkendy v Štiavnici!

No comments:

Post a Comment